Introducem…Tatuajul Muzical!!!

Am putea să numim forma asta de artă – compoziție sau…artă corporală sau oricum altcumva, însă adevărul este că indiferent cum ai privi-o, rusnacul ăsta a imbinat tatuajul cu muzica și știința, într-un mod rar întâlnit. Îl cheamă Dmitry Morozov și a creat un tatuaj care efectiv creează muzică. Bineînțeles ajutat de tehnologia potrivită – care în cazul de față este un gen de scanner primitv cu funcții futuristice.

În esență, Morozov ăsta s-a dus cu stencilu’ gata făcut la un salon de tatuaje și a zis “Bă, vreau asta! Da’ exact așa să iasă!!!”. Artistul s-a conformat și a ieșit un tatuaj pe antebraț de vreo 20 de cm, care arată ca un cod de bare mai dubios! Iar cu ajutorul mașinăriei ăleia post-apocaliptice, drăcia chiar scoate sunete.

Deci, cum naiba merge treaba? Conform creatorului proiectului, instrumentu’ de scanat constă în “o tijă metalică, niște controlere manuale și un senzor de linie neagră – care urmarește practic tatuajul. Un motor ghidează mecanismul în funcție de linia trasată a tatuajului, iar fiecare linie este egală ca durată cu diferite sunete. Adăugarea unui controler de la un Nintendo Wii echipat cu Open Sound Control, a sporit posibilitățile de adăugare a sunetelor noi. Când acesta se mișcă, un accelerometru transformă mișcarea în distort. Am vrut de fapt să combin două dintre pasiunile mele – muzica electronică și robotica – tatuaje am deja.” – a explicat Morozov, care este inginer de sunet și le are cu chitara de mic copil.

Păi să vedem, zic, cum sună drăcia…

Interesant și …. diferit. Și deși, deocamdată nu a primit comenzi pentru “scula” muzicală, rusnacul nu s-a dat bătut. Și-a prezentat invenția la Berlin, Kaliningrad și Moscova și a atras o finanțare de 10.000 de dolari de la niște chinezi plictisiți probabil de viața de zi cu zi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *